Nieuws

18-10-2019

Zeehavenbedrijf Dordrecht vernieuwd

ZHD Stevedores is een trots, onafhankelijk familiebedrijf met tientallen jaren ervaring in de stuwadoors industrie.

Met een grote diversiteit aan kranen op verschillende terminals is ZHD in staat alle soorten lading of het nu bulk betreft, puin of containerlading over te slaan.
Dankzij een ondernemende houding ziet Zeehavenbedrijf Dordrecht nieuwe soorten lading als een uitdaging om haar expertise in stevedoring te tonen.

ZHD heeft in de loop der jaren aanzienlijk geïnvesteerd in nieuwe sites, kades, kranen, open en gesloten opslagfaciliteiten en vakbekwame medewerkers. Dit allemaal om de nationale en internationale klantenkring van ZHD, nog beter te kunnen bedienen.

Naast specialisatie in de overslag en opslag van droge bulk, bieden zij op maat gemaakte zakelijke oplossingen aan al hun klanten.

Om het personeel efficiënter en prettiger te laten functioneren heeft ZHD, samen met MOBILITA Bedrijfswageninrichtingen een traject opgezet om te komen tot een serie optimale bedrijfsvoertuigen met de modernste inrichting en een concept van verplaatsbare opslag en werkplaatsmodules in containers.

Naast bijdragen aan meer efficiëntie dienden al deze oplossingen ook extreem degelijk en slagvast te zijn. Het moet tenslotte bestand zijn tegen zeer zware inzet bij reparatie en onderhoudswerkzaamheden in en om de havens en kades van ZHD..

MOBILITA heeft de afgelopen maanden een groot aantal bedrijfswagens voorzien van een BOTT Vario Sytseemnrichting op maat, 12/230V omvormer installaties, gecertificeerde ladingzekering systemen van Allsafe en ZHD-specifiek maatwerk.
Geleverd zijn Ford Transit Connects, Customs, een Transit BE-trekker trailercombinatie en Mercedes-Benz Sprinters.

Daarnaast zijn er inmiddels geleverd en wordt momenteel gewerkt aan een serie compacte containers. Deze eenvoudig te verplaatsen modules worden ingericht als mobiele werkplaatsen en opslagunits.
Enkele voorbeelden zijn een timmerwerkplaats, een unit voor laswerkzaamheden, een hogedruk reinigingsunit en diverse opslagmodules voor schoonmaakartikelen en werkgerelateerde benodigdheden voor werkzaamheden op schepen, kranen of kades.

17 oktober IS MOBILITA uitgenodigd om, samen met directie en medewerkers van ZHD, de eerste serie voertuigen en en containers feestelijk in gebruik te nemen.

Een helaas zelden voorkomende manier om een partnership van twee bedrijven zo mooi te kunnen benadrukken.

Wij wensen directie en personeel van ZHD heel veel succes en plezier met de nieuw geleverde voertuigen en containers en hopen op een langdurige voortzetting van deze samenwerking.